fredag 19 maj 2023

att lista (2)

Det är kväll och jag är på ett märkligt humör. Jag behöver få någonting ur mig men lyckas inte själv, jag behöver hjälp. Jag googlar blogglista och tar den minst pinsamma. 

Vad gör du just nu?
Är på ett märkligt humör. Jag sitter i soffan, äter frysta vindruvor och försöker att inte tänka på saker som man inte bör tänka på när man är på ett märkligt humör.

Vad skrämmer dig?
Att det krävs så mycket av en för att förändras.

Vad peppar dig?
Att jag kom in på skrivkursen.
Att min dotter kommer bli stor, större, mer och mer person. Att hon kommer berätta saker för mig, med ord, flera stycken efter varandra. Jag längtar så mycket tills dess. 
(Allt ovan skrämmer mig också.)

Vad vill du ha som huvudsyssla om fem år?
Alltså, det här är så roligt. Av någon anledning började jag följa en... livscoach? eller vad han nu kallade sig, på instagram för något år sedan. En sån no bullshit-person. En sån jag-tål-inget-vagt-person. En sån inget-kan-få-mig-att-tappa-fattningen-person. Han la upp olika klipp från sina scenframträdanden där folk i publiken fick slänga sina problem på honom och han coachade live. Och så fort någon sa den lilla meningen "jag vet inte vad jag vill" hann de knappt säga klart meningen innan han vrålade "DET VET DU VISST DET!" 
Sen dess vågar jag inte påstå att jag inte vet vad jag vill. 
Men saken är den. 
Att jag vet inte.
Eller okej, såhär: jag vill inte ha någon syssla. Vill jag det så är det en syssla som jag ännu inte känner till finns. Det jag vet just nu, eftersom jag anmält mig till den här skrivkursen, är att jag gärna jobbar med text på något sätt. Vilket sätt måste jag prova mig fram till. Än så länge kör vi uteslutningsmetoden: inte som allmänreporter på någon tidning. 

Vad får dig att gråta?
Att behöva uttrycka någonting som är på riktigt känslomässigt till någon annan. Att se något på riktigt känslomässigt i en film, den kan vara usel i övrigt, tårar kommer ändå. Att säga hejdå till min mamma när vi umgåtts länge, eftersom det glänser i hennes ögon då, och det kan man ju inte värja sig mot.

Vad är det sista du tänker på innan du somnar?
Hur långt det kommande sömnsjoket ska få bli innan jag måste sträcka min hand efter en vällingflaska och försöka åstadkomma vaggsång.

Vad måste du ha hemma i matväg?
Ingredienser till en macka.

Vad läser du just nu?
Ett system så magnifikt att det bländar (för andra gången) av Amanda Svensson. Ibland undrar jag, om man inte kan skriva som Amanda Svensson i den boken, så kanske det är lika bra att låta bli?

Vad är skönt? 
Att sova, har jag hört.

Vad är du avundsjuk på?
Det mesta, skulle jag säga. Men kanske mest folk som kan låta bli att hela, hela, hela tiden ta in och försöka ta hänsyn till andra människor i sitt leverne. Som kör sitt race, utan att tänka på andras eventuella race och att dessa olika race på något sätt ska gå ihop på ett behagligt sätt.

Vad är det viktigaste som finns?
Det är en otroligt stor fråga. Den borde smalnas av åtminstone lite, litegrann.

Vad är ingredienserna för en bra utekväll?
Kanske självförtroende, pengar och en förmåga att inte hela, hela, hela tiden ta in och försöka ta hänsyn till andra människor? Jag vet ärligt talat inte om jag haft nån. Bra utekväll alltså.

Vad är det gulligaste som finns?
Det är mitt barn. En kvinna vars eget barn sov övertäckt i sin vagn tittade på henne härom dagen och sa: men så fantastiskt söt. Jag sa: nu kan jag ju inte se ditt barn men jag är säker på att hon också är supergullig, varpå kvinnan svarade: hon är okej.
Så gulligt är alltså mitt barn.

Vad vill du rekommendera?
Att inte skryta om hur gulligt ditt eget barn är, det är inte klädsamt. 


6 kommentarer:

  1. Åh men grattis, så otroligt härligt att du ska få skriva. Och att du är så modig och tar ett steg på en annan väg. Hänsyn till dig själv där va!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack så mycket! Ja jag försöker ta lite hänsyn där, även om jag faller ner i träsket av att fundera på om det är en så bra idé emellanåt.. men nu kör jag.

      Radera
  2. Så spännande med skrivkursen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det ska bli väldigt spännande att se vad i textväg man lyckas klämma ur sig själv!

      Radera
  3. Så fint att gå skrivkurs. Och jag tycker inte att det är missklädsamt att yppa ens eget barns gullighet! Om jag får ett ska jag också göra det, även om mitt barn är okej.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det tycker jag verkligen du ska göra :)

      Radera

mil bort

 Barnet vill att jag sjunger ”ingen satt i granen, skulle skala kottar” när hon ska somna. Så jag gör det. På repeat sjunger jag om Ingen oc...